geen gehoor aan ultimatum beaphar

Op 19 november werd Beaphar beschuldigd van het verontreinigen van het riool. Het bedrijf zou insecticiden in het rioolkanaal hebben geloosd, waardoor de biologische rioolwaterzuiveringsinstallatie niet goed meer werkte.

De directie van het geplaagde bedrijf gaat dinsdagmiddag met een team van advocaten in overleg. Aan de hand van dat overleg besluit Beaphar of het via kort geding de monster alsnog probeert op te eisen.

Directeur Henk Aa heeft geen goed woord voor de gang van zaken over. “Shame and scandal. We zijn op 19 november gelijk schuldig verklaard. We werden in staat van beschuldiging gesteld, op het strafbankje gezet en opgehangen.”

Aa spreekt van een enorme schade voor zijn bedrijf, terwijl Beaphar volgens hem de boosdoener niet eens geweest kan zijn. “Het is uitgesloten. We hebben alle logboeken aan justitie overhandigd. We hebben alle voorraden teruggewogen en daaruit blijkt dat er geen productiefouten zijn gemaakt.” Ook kan er volgens hem geen medewerker zijn geweest die per ongeluk iets in een afvoerputje heeft gegooid. “Ook dat zouden we in de voorraden opgemerkt hebben. We zijn een medicijnproducent, alle voorraden worden geregistreerd,” stelt Aa. “Ondertussen lijden we wel ongelooflijke reputatieschade. Ik ben totally pissed off.”

Ook al spreekt de rechtbank zijn bedrijf in de toekomst vrij van betrokkenheid, Aa stelt nu al zwaar gedupeerd te zijn. “Ik vraag me af of de burgemeester zich realiseert wat hij aanricht. We staan nu al te boek als milieucrimineel. Ik vind het een diepe schande.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.