geef je op voor musicalkamp in lemele

De komende editie van het jaarlijkse musicalkamp van D&E Entertainment vindt van 27 februari tot en met 1 maart plaats in Lemele. D&E Entertainment wil met een groep van circa veertig jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar in vier dagen tijd een musical op de planken zetten. Er zijn nog ongeveer tien plekken vrij. De uitvoering staat gepland op 1 maart in Theater Carroussel in Ommen.

D&E Entertainment is een projectbureau van Emmelie Luiken uit Lemele en Dionne Schmit uit Dronten dat zich richt op het organiseren van musicalkampen. Dit wordt al weer de vierde editie. Emmelie en Dionne kennen elkaar van de studie Dans & Drama. Deelname aan het musicalkamp kost 80 euro per persoon. “We vinden het beide heel belangrijk om jongeren iets te leren en voor onszelf is het net zo leerzaam”, vertelt Emmelie. “Een gemiddeld musicalkamp van vijf dagen kost 500 euro, wij willen zo’n kamp ook aanbieden aan jongeren met een wat kleinere portemonnee. We werken met vrijwilligers om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het gaat ons niet om het geld, we willen de jongeren iets leren en een te gekke ervaring meegeven.”

Tijdens de eerdere drie kampen kwam het grootste deel van de deelnemers uit Salland en het Vechtdal. In totaal gaan circa acht vrijwilligers mee. De jongeren logeren in De Eskamp in Lemele. “Ervaring of niet, geef je je op, dan ga je zeker mee”, vertelt Emmelie. “Veel deelnemers keren ieder jaar weer terug omdat ze het een super ervaring vinden waar ze veel van leren. Twee deelnemers zijn zelfs al op de toneelschool aangenomen.”

Catwalk Criminal is een musical die gerust als ‘over the top’ omschreven kan worden. Het doel van de musical is om de jongeren en het publiek bewust te laten maken dat iedereen mooi is van binnen en van buiten. “Tegenwoordig denkt iedereen dat het belangrijk is hoe je er uit ziet, want anders ‘scoor’ je niet”, motiveert Emmelie. “Maar met alleen een mooi uiterlijk ben je er nog niet. Een mooi innerlijk, daar gaat het om. In de musical gaan we opzoek naar mooie mensen, geen magere modellen-looks. Er mag best wel wat ‘spek’ aanzitten. Wanneer ben je perfect? Met dure kleding aan? De musical zal naast uiterlijk, mode ook gaan over jaloezie en haat & liefde.”

Opgave is mogelijk tot het einde van december. Je gaat vier dagen op kamp waar je les in zang, dans, breakdance en theater krijgt. ‘s Avonds maak je je eigen kostuum dat je ook daadwerkelijk gaat showen in een ‘modeshow’. Voor een plek tijdens het kamp, een kaartje voor de afsluitende voorstelling en/of meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.enlach.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.