ge woolderink 84 overleden

Hij was een van de eerste prinsen carnaval (1954) van de Stöppelkaters. En Woolderink ging altijd tip top gekleed over straat. Meest opvallend was zijn vlinderdas.

Gé Woolderink was vorige week nog op de boekpresentatie van de voormalig dokter van Luttenberg Theo Ibis. Maandag kreeg hij plotseling een hartaanval. Op zijn 84-ste verjaardag – afgelopen dinsdag – verbleef hij dan ook in het ziekenhuis. Vrijdag kreeg Woolderink een tweede hartaanval. Die heeft hij niet overleefd.

Toen Woolderink als militair terugkwam uit voormalig Nederlands-Indië begon hij als vertegenwoordiger van distilleerderij Woolderink van zijn vader. Als vertegenwoordiger stond hij zijn klanten ook bij met raad en goede adviezen. Zo verstrekte hij informatie over hoe een horecabedrijf een bruiloft moest berekenen of hoe mensen een horecabedrijf konden beginnen.

Samen met zijn broers Ferdinand (vroegtijdig overleden) en Harrie (overleden op Goede Vrijdag 2011) bouwde hij het bedrijf van zijn vader uit. Tweemaal mocht hij met zijn broer Harrie een nieuw gebouwd bedrijfspand openen. Eerst aan de Schoolstraat (tegenwoordig Rienties) daarna aan de Molenhof (nu Indoned). Jaren later besloot hij met zijn broer Harrie om te fuseren met Hulsink te Harderwijk. De productie verplaatste zich van Raalte naar Harderwijk.

Gé Woolderink ging keurig gekleed naar zijn klanten. Ook naar de ouders van Dalfsenaar Jan Lenferink, de bekende presentator van de talkshow RUR. In Vrij Nederland liet Lenferink weten dat Woolderink zijn voorliefde voor stijlvolle kleding had aangewakkerd. Lenferink over Woolderink in VN: “Alles aan hem was mooi, mooi, mooi. De juiste sokken, elk detail klopte. Hij was vertegenwoordiger in jenever. Maar je kunt hem vergelijken met Karl Lagerfeld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.