frans van der weit wint open marienheem

De organisatie had er van alles aan gedaan om meer deelnemers naar het jaarlijkse Kerstdarttoernooi in Mariënheem te lokken. Zo was het prijzengeld verdubbeld naar duizend euro en was er behalve een verliezersronde met prijzen vanaf plaats 8 ook dit jaar voor het eerst een paraleltoernooi. Voor dit toernooi konden deelnemers zich inschrijven die de laatste 32 van het hoofdtoernooi niet gehaald hadden. Ondanks dit kwam het toernooi dit jaar niet verder dan honderd deelnemers. Jammer want men verdient meer in Mariënheem.

Om 11.30 uur werden de deuren geopend en meldden zich de eerste darters. Onder hen onder andere Jelle Klaassen, vrijdag nog deelnemer aan het PDC WK. Ook Jan Dekker, de huidige nummer 1 van Nederland, was van de partij. Om 13.00 uur werd gestart met de poulewedstrijden. Gelijk diende zich al een verrassing aan. Martin Nijmeijer (Brouwerij Nieuwleusen) versloeg Jan van der Rassel met 3-1. Jan van der Rassel gooide vandaag nog wel de hoogste finish van 170 en kon die verzilveren voor € 170.

Rik Achterhoek (Raalte) wist met zeer sterk spel te winnen van Toon Greebe. Sven Groen (Wijhe) miste zes pijlen om Christiaan Kist in de poule te verslaan.

Een andere verrassing was de poule uitschakeling van Allen Norris. De Engelsman (spelende voor Kjelvik Darts Lierderholthuis) verloor in de poule met 3-0 van Jan Dekker en eveneens met 3-0 van Michel van der Horst (DIBO darts). Dat Allen vervolgens in de verliezersronde onder andere van Sven Groen en Derk Telnekes won was geen verrassing. In de finale was hij veel beter dan Toon Greebe (winnaar hoofdtoernooi in 2009) en won met 4-1 de verliezersronde. Christiaan Kist bereikte de finale door onder andere 4-1 winst op Jeffrey de Graaf .

Frans van der Weit had een goeie dag. Hij won bij de laatste 16 van Rik Achterhoek, die zelf een aantal kansen op een dubbel liet liggen. In de kwartfinale was Frans te sterk voor Jelle Klaasen. Frans won vrij eenvoudig met 4-2. In de halve finale op het podium moet hij tegen Jan Dekker die daarvoor net met 4-3 van Vincent Kamphuis wist te winnen . Een spannende halve finale partij waarbij Dekker niet lekker in zijn spel komt wint van der Weit met 5-2.

De finale werd een mooie partij waarbij Christiaan natuurlijk de favoriet was. Zeker als speler van het Nederlandse team en deelnemer aan de Lakeside begin januari in Engeland. Het was echter Frans die met sterk spel een 3-0 voorsprong nam. Na een paar sterke legs wist Kist terug te komen tot 3-3. Frans nam een 4-3 voorsprong. Kist kwam met een 11 darter terug tot 4-4. Bij 5-5 miste Christiaan Kist een matchdart op de bull voor een 130 finish. Vervolgens gooide Frans 39 uit met 7 dubbel 16 en werd zo de terechte winnaar van de alweer de 7e editie van het Open Mariënheem.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.