Home / archiefcentraal / expositie over bewoners swaenewoerd

expositie over bewoners swaenewoerd

Alex volgt via de Deventer Foto Kring, waar hij lid van is, een mentor cursus. Deze mentor, Simon Ophof, heeft Alex de opdracht gegeven om een serie foto’s te maken van oudere mensen in hun eigen omgeving met bestaand licht. Dus niet flitsen, maar gebruik maken van het licht dat daar op dat moment aanwezig is. Door de omgeving van de personen mee te fotograferen krijg je een soort verhaal over hoe die persoon leeft. Mensen fotograferen die zijn getekend door het leven.

Alex is al meer dat twintig jaar een gepassioneerd fotograaf. Vroeger was hij lid van de fotoclub uit Raalte, maar door uiteenlopende redenen is hij hier mee gestopt. Op zijn pad kwam een andere hobby, waarin hij beide hobby’s kon combineren. Fotograferen bleef een passie voor Alex. Ook voor de andere hobby fotografeerde hij veel en foto’s werden onder andere in verschillende vakbladen geplaatst.

Doordat de kinderen van Alex ouder werden bleef er weinig tijd meer over om dingen te combineren. Ook het reizen voor de andere hobby werd te veel, vandaar dat er een hobby werd afgestoten en zo kwam de fotografie weer helemaal op de voorgrond te staan. Alex werd lid van de Deventer Foto Kring en kan hier helemaal zijn ei in kwijt.

De foto-expositie is gratis toegankelijk en blijft tot eind januari hangen.Hij wordt 18 december om 10.00 uur geopend.

Lees ook

Werken van Theo Kurpershoek in Het Nijenhuis

ZWOLLE – Tot en met 6 februari is in Kasteel het Nijenhuis bij Heino een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.