eindejaarsshow bij keukenland wijhe

Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe houdt van donderdag 22 december tot en met zaterdag 7 januari de jaarlijkse Eindejaarshow. Deze staat grotendeels in het teken van de nieuwe keukencollectie. Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om een aanzienlijk deel van de showroommodellen te vervangen. “De collectie wordt natuurlijk constant aangepast, maar deze keer gaan we echt rigoureus te werk”, vertelt Fred de Roos namens Keukenland. “Normaal gaat het om enkele keukens per jaar, nu om de helft van de collectie. We willen laten zien dat we ook in deze minder zekere economische tijden niet stil blijven staan.”

Het is inmiddels al weer de zeventiende editie van de Eindejaarsshow. De gehele zaak wordt extra sfeervol aangekleed en de bezoekers kunnen kijken naar diverse demonstraties, maar bovenal vormt de show een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van koken en keuken(inrichting). Tevens gelden er diverse speciale aanbiedingen. Een hapje en een drankje staan klaar. “We organiseren de show al zolang we bestaan”, vertelt Fred. “De eindejaarstijd is een ideale tijd om ons aan het publiek te presenteren. Veel mensen zijn vrij en gebruiken die tijd om zich te oriënteren op een nieuwe keuken of andere grote aankopen.”

Wat trends betreft, signaleert Fred een toename van het gebruik van granieten en betonnen keukenbladen in de landelijke keukens. “Hout, graniet en beton leveren prachtige combinaties op”, vertelt Fred. “Beton had altijd als nadeel dat het vlekgevoelig is. Dankzij het gebruik van speciaal bewerkt beton is dat euvel nu echter grotendeels verholpen.”

Extra aandacht gaat uit naar PITT Cooking. Het gaat om branders die geïntegreerd zijn in het dragende werkblad. Het levert praktisch voordeel op bij het dagelijkse onderhoud van de kookplaat en bovendien kan de gebruiker de beschikbare ruimte op de kookplaat optimaal benutten. Meer informatie op staging2.pittcooking.nl. “Een nieuwe ontwikkeling op dat gebied is i-Cooking”, vertelt verkoopadviseur Henri Zomer. “Dat werkt eigenlijk hetzelfde als PITT Cooking, maar dan met inductie. Met de gedefinieerde sets van drie en vier kookvelden kun je eenvoudig je eigen kookplaat samenstellen. Het systeem is te bestellen voor RVS werkbladen, maar ook voor inbouw in overige werkbladmaterialen als natuursteen, composiet, kunststof en beton.”

Verder presenteert Keukenland Wijhe de duurzame keuken van Green Tec. Het keukenblad is gemaakt van gerecyclede vezelplaten en de rest van de materialen komt van grondstoffen die de natuur snel kan aanmaken. “Bovendien wegen deze keukens zo’n dertig procent minder dan de standaardkeukens, waardoor het vervoer ook weer een stukje vriendelijker is”, voegt Fred toe.

Ook nieuw zijn de i-Bake ovens. “Deze ovens zijn te bedienen als een i-Pad”, vertelt Fred. “Vandaar dat we er ook een speciale actie aan gekoppeld hebben. Als je tijdens de eindejaarsshow zo’n oven aanschaft, krijg je een i-Pad cadeau.” Andere trends waaraan aandacht besteed wordt, zijn de speciale wijnkasten (zowel decoratief, als klimaatgecontroleerd) en de kookeilanden (vaak in combinatie met kastenwanden). “Keukens worden immers steeds groter”, legt Fred uit. “Dat maakt deel uit van de trend om de woonkamer en de keuken te integreren. De keuken vormt tegenwoordig nog meer dan vroeger het centrum van het huis.”

Keukenland en Tuinmeubelcentrum Wijhe is te vinden aan de Wengelerafweg 6 in Wijhe (aan de rand van bedrijventerrein de Enk), tel: 0570-522032. Meer informatie kun je vinden op staging2.keukenland.nl of staging2.tuinmeubelcentrumwijhe.nl. Keukenland is inmiddels ook te volgen op Twitter, Facebook en YouTube.

Keukenland Wijhe biedt nu ook op maat gemaakte keukens van eigen hand aan. Hiertoe werkt Keukenland samen met Inch Interiors. Het maatwerk gaat veel verder dan keukens alleen, het gaat ook om onder andere handgemaakte (wijn)kasten, TV-meubels, thuiswerkplekken, en wandsystemen. “We kennen geen beperkingen als het gaat om materiaal en stijl”, vertelt Henri. “De enige voorwaarde die we stellen is dat het ontwerp technisch haalbaar moet zijn!”

De bezoekers van de Eindejaarsshow kunnen tevens kennis maken met het ‘Maestro’-keukenaudiosysteem van Harman Kardon en Verburg Audio. Dit systeem is speciaal ontworpen voor een totale integratie met het keukenontwerp. Het resultaat? Een volwaardig hifi stereo geluid en het enige wat zichtbaar is, is een smaakvol vormgegeven glazen display met een full colour scherm, ingebouwd en al. Het Maestro systeem biedt de mogelijkheid om muziek te luisteren via radio, CD, iPod, mp3 en mobiele telefoons. De luidsprekers zijn onzichtbaar in de achterzijde van de keukendeurtjes waarbij de deuren als membraam van de speakers worden gebruikt. Twee subwoofers voor de lage tonen worden achter de plinten weggewerkt.

Keukenland Wijhe laat zich constant toetsen. De keukenzaak beschikt al jaren over het keurmerk Comfortabel Wonen. Dit is onlangs opnieuw behaald. Het gaat om een consumentenkeurmerk waarbij de aangesloten zaken worden getoetst op kwaliteit en klantvriendelijkheid. “We zijn ontzettend trots te mogen melden dat we heel goede cijfers hadden. Het laagste cijfer was een 7,6. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. We denken dan aan de website en de showroominrichting. Met dat laatste zijn we inmiddels begonnen. In 2012 starten we met de website. Die willen we nog klantgerichter maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.