dertigste editie sallandse ruiterdagen

Tweede Kerstdag staat in Mariënheem al dertig jaar lang bekend als de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen. Vijf dagen springsport voor de paarden, gevolgd door twee dagen ponysport in januari. Manege Bartels is wederom tot in de nok toe aangekleed, waardoor het een prachtig decor biedt voor de hippische sport.

Van 26 tot en met 30 december rijden de ruiters en amazones twee rubrieken in de klassen B, L, M, Z of ZZ. Degenen die over beide rubrieken gezien het beste presteren, plaatsen zich voor de finale. De B en L finale worden op 29 december vanaf 18.30 uur verreden. De M en Z/ZZ finale, waarin wordt gestreden om de felbegeerde Gouden Aar, vindt plaats op 30 december om 20.00 uur. De manege is verwarmd, zodat het ook voor de toeschouwers goed vertoeven is.

Enkele dagen nadat de inschrijving was geopend, wisten toppers als Wim, Ben en Gerco Schröder zich al zeker te stellen van een plaatsje op de startlijst. Ook Frank Buitenhuis, instructeur bij de Mariënheemse Heemruiters, staat op de lijst. Hij zal ook zeker weer een poging doen om de Gouden Aar te bemachtigen. De Heemruiters zelf zijn goed vertegenwoordigd met onder andere Mylou Jansman, Moniek Lorkeers en Steffie Evers. Meer informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op de vernieuwde website staging2.ruiterdagen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.