de koolmees is klaar voor de kerst

Ze doen het al twaalf jaar aan de Koolmees in Raalte Noord, met de straat een kerstboom zetten. En met het zetten van de boom is het nog lang niet klaar. Want als de buurtbewoners de grote boom hebben staan, dan begint het eigenlijk pas echt.

Na het plaatsen wordt er namelijk gezamenlijk erwtensoep gegeten. Voor het echte buurtgevoel. En vlak voor Kerstmis wordt dat buurtgevoel nog eens extra versterkt, want kort voor de Kerst drinken de buren samen Glühwein, onder de kerstboom, met een hapje en natuurlijk een paar mooie vuurkorven.

Noaberschap… Kennen ze dat alleen in Twente? Volgens ons is de Koolmees een schitterend voorbeeld van Salland Noaberschap. We kunnen het hier minstens net zo goed.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.