Home / archiefcentraal / crt heeft nieuwe tourkleding

crt heeft nieuwe tourkleding

Begin januari zijn startte het toerbestuur de procedure voor het aanschaffen van nieuwe kleding op. Voordat het zover was heeft het bestuur natuurlijk veel voorwerk gedaan en een kledingcommissie opgestart. Binnen de commissie heeft iedereen zich verdiept in een van de verschillende aspecten, zoals merkkeuze, offertes, wensen van leden, sponsorbelangen, financiële gevolgen, huidige sponsoren benaderen en het zoeken van nieuwe sponsoren.

“Om de kleding op tijd beschikbaar te hebben voor de opening van het seizoen 2012 moesten we vroeg beginnen met de voorbereiding, daarom hebben we ook een tijdslijn opgesteld met deadlines voor de verschillende fases. Met behulp van deze methode hebben we zonder overhaaste beslissingen een weloverwogen keuze kunnen maken”, vertelt Benno Klein Koerkamp, voorzitter van de CRT afdeling Tour.

De beslissing om voor AGU te kiezen heeft diverse redenen. “Ten eerste zijn we zeer tevreden over de samenwerking van de afgelopen vijf jaar met AGU. Ook heeft de huidige kleding, ook van AGU, zich de afgelopen periode goed gehouden. Wel waren er enkele kritische opmerkingen met name over de zeem die nu aanwezig is in de kleding. Een andere reden voor deze beslissing is dat de sponsor ‘De Kruiper Tweewielers’ dealer is van het merk AGU. Hierdoor kan de facturatie via Kruiper lopen en hoeven wij geen aanbetalingen te doen. Ook kan de kleding nu in opslag en verkocht worden via Kruiper.”

Klein Koerkamp vervolgt: “Maar voordat de beslissing genomen kon worden heeft dit wel veel gevraagd van ons, een lange adem bleek nodig te zijn. Mede door wisselingen van contactpersoon bij AGU liep het in het begin niet zoals wij dat graag hadden gezien. Met hulp van Kruiper zijn we toen in contact gekomen met de sportvertegenwoordiger van AGU Wilfred Jungman die onze regio vertegenwoordigd. Vanaf dat moment liepen de contacten soepeler, dit was in de periode tussen de offerte en de uiteindelijke bestelling. In die periode is er ook veel mailverkeer geweest tussen partijen, vooral in de ontwerpfase. Wilfred is bij ons aangeschoven tijdens een van de vergaderingen en daar hebben we onze wensen kenbaar gemaakt voor het ontwerp.”

Op 8 en 15 oktober hield de vereniging pasmiddagen, waar 145 complete sets kleding werden verkocht tegen een zeer scherpe prijs. “We hebben ook nog extra kleding besteld voor de toekomst. Door deze hoge aantallen hebben we bij AGU een goede prijs kunnen uitonderhandelen. Wij zijn voor AGU met deze bestellingen een grote afnemer en kunnen daar beiden ons voordeel mee doen.”

Twee van de huidige sponsoren van CRT zijn de komende vijf jaar ook weer vertegenwoordigt op onze nieuwe kleding. Daarnaast hebben zijn er drie nieuwe sponsoren gecontracteerd voor een plaats op onze nieuwe kleding.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.