Home / archiefcentraal / clienten beoordelen carinova met een 87

clienten beoordelen carinova met een 87

Landelijke gezien behoort de score van Carinova tot de hoogste tevredenheidcategorie.

Cliënten blijven in hoge mate tevreden met de huishoudelijke hulp die vanuit Carinova geleverd wordt. Dat blijkt opnieuw uit een onafhankelijk, wetenschappelijk verantwoord, onderzoek dat in het najaar van 2011 is uitgevoerd door onderzoek- en adviesbureau Facit.

De hulpen van Carinova ontvangen van de cliënten een 8,7 als gemiddelde totaalwaardering.

Dit onderzoek wordt elke twee jaar gehouden en hangt samen met het landelijk Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg. Doel is om de kwaliteit van zorg vanuit cliëntenwaardering te meten.

Facit selecteerde bij Carinova ruim 796 cliënten uit Raalte voor het onderzoek. Uit deze groep zijn 250 cliënten gevraagd om een enquête met 90 vragen in te vullen. De vragen zijn onderverdeeld naar de volgende thema`s: Wachttijd voor start hulp bij het huishouden, afspraken over huishoudelijke hulp, communicatie, bejegening en privacy, betrouwbaarheid, deskundigheid, effectiviteit en een algemeen oordeel over de hulp bij het huishouden.

Samengevat zijn er drie hoofdthema’s: klantgerichtheid, communicatie en betrouwbaarheid en effectiviteit. Onder klantgerichtheid vallen afspraken over de huishoudelijke hulp (7,8) en bejegening door de hulp bij het huishouden (9,6). Communicatie van de hulp bij het huishouden scoorde een 8,7. Onder deskundigheid en effectiviteit vallen de deskundigheid van de hulp (9,4) en effectiviteit van de huishoudelijke hulp (9,5).

De resultaten zullen voor iedereen te zien zijn op www.kiesbeter.nl Op deze website kunnen cliënten de resultaten van diverse zorginstellingen vergelijken. Met de plaatsing op www.kiesbeter.nl wil de overheid bevorderen dat cliënten en financiers inzicht kunnen krijgen in de waardering van de organisatie door cliënten. Op grond daarvan kunnen zij dan een keuze maken bij welke organisatie de cliënt en de financier zorg wil afnemen/inkopen.

Het management van Carinova is zeer tevreden met de uitkomsten van het onderzoek en ziet het als een groot compliment voor haar medewerkers. Er is veel waardering voor de hulpen die dit samen met relatiemanagers en vestigingassistenten hebben gerealiseerd. Het management van Carinova en cliëntenraad bespreken de resultaten en bestuderen hoe ze de tevredenheid van cliënten nog verder kunnen verbeteren.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.