cda meer woningen voor jongeren in heino

“Met de huidige voorstellen is er weinig ruimte voor deze groep mensen om aan een voordelige koopwoning te komen. Er moet op korte en lange termijn meer ruimte komen voor particulier opdrachtgeverschap, er moet dus meer ruimte komen om grond aan te kopen en zelf te zorgen voor de bouw van de woning,” stelt het raadslid. “In de huidige plannen zijn bijna alle genoemde nieuwbouwlocaties in handen van projectontwikkelaars die daar hun eigen plannen mee hebben. Daarmee staat de keuze van de woning en een groot deel van de bouwkosten al vast. Hierdoor is er weinig ruimte voor eigen arbeid of bouw naar eigen behoefte om daarmee de kosten bij aanvang zo laag mogelijk te houden.”

Met het oog hierop moeten er bij de planontwikkeling van de woningbouw voor Blankenfoort II zoveel mogelijk woningbouwkavels komen waar particulier opdrachtgeverschap mogelijk is, vindt Godeschalk. “Aangezien in de structuurvisie Blankenfoort II voorlopig de enige mogelijkheid is hiervoor, vindt het CDA dat de planontwikkeling van Blankenfoort II ook voortvarend moet worden opgepakt. Gebeurt dat niet, dan kunnen jongeren en jonge gezinnen in Heino de komende jaren niet zelf een woning bouwen.”

“De planontwikkeling heeft al genoeg vertraging opgelopen en ook de laatste planning wordt niet gehaald. Op de site van Gemeente Raalte staat dat in 2011 het bestemmingsplan plan afgerond zou zijn en gestart zou worden met de planologische procedure. Dit kunnen we niet op zijn beloop laten, hier moet dus weer aandacht voor gevraagd worden,” aldus Godeschalk. “De projectontwikkelaars hebben aangegeven de komende jaren hun projecten te realiseren, verder is in de structuurvisie van 2012 tot 2025 alleen Blankenfoort II als nieuwe woningbouwlocatie aangewezen.”

“Willen we tijdig kunnen reageren op de toekomstige vraag over deze lange periode, dan zal er ook een nieuwe locatie aangewezen moeten worden voor woningbouw. Bij voldoende vraag in de komende jaren kan de planontwikkeling dan tijdig gestart worden, dus voordat Blankenfoort II volledig is uitgegeven. Hiermee wordt voorkomen dat er weer jaren van stilstand ontstaan in de woningbouw, zoals in het recente verleden al eens gebeurd is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.