buwie werkt efficienter en sneller dankzij compacte hoogwerker

Een investering in de toekomst. Dat is volgens directeur Peter te Wierik het belangrijkste argument voor de nieuwste aanschaf van Buwie Glas- en Schilderwerken in Raalte: een Oil & Steel rups spinhoogwerker. ‘In een mindere tijd moet je durf tonen. We willen hiermee laten zien dat we vertrouwen hebben in de toekomst. De bank keek ons ook wel even raar aan, maar ons gevoel is gewoon supergoed.’

Natuurlijk kent Te Wierik ook de verhalen van regionale schilders- en bouwbedrijven die failliet gaan. Het schrikt hem niet af, maar daar is ook geen enkele aanleiding voor. Buwie Glas- en Schilderwerken is in 2011 zelfs nog in staat om een groei door te maken ten opzichte van vorig jaar. De nieuwste aanwinst is vooral een investering in efficiënter en sneller werken. ‘Zonder hoogwerker ben je voor de hogere gedeelten aangewezen op een steiger. En ga maar eens na hoeveel effectieve uren je per dag verliest met het opbouwen en afbreken van een steiger. Met deze hoogwerker hoef je niet langer met z’n tweeën op stap en je bent binnen een kwartier aan het schilderen.’

Buwie Glas- en Schilderwerken heeft zich wel goed georiënteerd alvorens tot de aanschaf over te gaan. ‘Deze Oil & Steel rups spinhoogwerker heeft vele voordelen ten opzichte van de ouderwetse hoogwerker’, weet Te Wierik. ‘Hij is zo compact dat ie door een deur heen kan en achter een huis of bedrijf kan komen. Op de locatie kan hij een hoogte van 17.15 meter aan en er is ook nog sprake van een zijwaarts bereik van 7 meter. Dat laatste is van groot belang bij dit soort machines. We kunnen nu een nok van een woonhuis in één keer schilderen zonder de machine te verplaatsen. Bovendien is de kwaliteit op hoogte ook een stuk beter, omdat je er altijd goed voor staat.’

Belangrijk voor (potentiële) klanten is dat ze niet duurder uit zijn. ‘Natuurlijk hebben we extra kosten gemaakt, die we wel terug moeten verdienen, maar we hoeven nu ook geen steigers meer op te bouwen’, aldus de directeur die vanaf de werkvloer alleen maar positieve signalen krijgt. ‘De schilders gaan met plezier met deze hoogwerker op stap. Dat is al de eerste meerwaarde!’

Buwie Glas- en Schilderwerken B.V.

Zompstraat 37

8102 HX Raalte

T: 0572 – 365 800

E: info@buwie.nl

I: staging2.buwie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.