bruggeman accountancy ook als bwa nog steeds persoonlijk betrokken en deskundig

Bruggeman Accountancy ook als BWA nog steeds persoonlijk, betrokken en deskundig

Wilfried Bruggeman, oprichter en eigenaar van de in 2006 gevestigde accountantspraktijk Bruggeman Accountancy, onderscheidt zich door een persoonlijke, betrokken aanpak. Eén vast aanspreekpunt voor zowel financiële als fiscale vraagstukken is een van de speerpunten van zijn organisatie. Een werkwijze die vanaf het begin succesvol bleek. Zó succesvol, dat door een mooie groei van de klantenportefeuille Gerard Wieferink per 1 januari toetreedt als vennoot. Gezamenlijk gaat vanaf die datum Bruggeman Accountancy verder onder de nieuwe naam BWA: Bruggeman Wieferink Accountancy. Een nieuwe vennoot, een nieuwe naam en tevens per 1 januari 2012 opererend vanuit een nieuwe locatie aan de Schoolstraat 16B te Raalte.

Vanaf het moment dat Wilfried Bruggeman besloot zijn eigen accountantskantoor te starten, stond één ding vast: hij wilde anders te werk gaan als veel van zijn vakgenoten. “Bij grote kantoren heb je als klant vaak te maken met meerdere personen. Verschillende schakels die onderling weer met elkaar moeten communiceren. Dit kan inefficiënt werken, veel tijd kosten en de kans vergroten op fouten. BWA biedt één vast aanspreekpunt, dat alle voorkomende accountants- en fiscale werkzaamheden van a tot z voor de klant kan uitvoeren. Hierdoor weten we exact wat er bij de klant speelt en kunnen we onze klanten tijdig adviseren. Niet achteraf, maar proactief. “We merken dat de behoefte aan een dergelijke aanpak binnen het MKB steeds groter wordt.” Dusdanig groter, dat Bruggeman versterking zocht en vond in de persoon van Gerard Wieferink: “Wilfried en ik waren eerder al collega’s bij een groot accountantskantoor. Toch halen we beiden veel meer voldoening uit ons werk wanneer we rechtstreeks en operationeel met klanten in contact blijven. Zo kun je echt een toegevoegde waarde bieden”. Bruggeman vult aan: “We richten ons vooral op het MKB, van zzp-er tot ondernemingen met 100 mensen in dienst, en verrichten hiervoor alle voorkomende werkzaamheden op financieel en fiscaal gebied. Van BTW-aangiftes, loonadministratie, jaarrekeningen en het verzorgen van maandelijkse managementrapportages. Kortom het hele pakket dat bij een financieel dienstverlener hoort. Onze klantenkring bevindt zich in heel Salland. Door onze jarenlange ervaring binnen zowel de accountancy als het bedrijfsleven, begrijpen wij waar onze cliënten behoefte aan hebben en kunnen wij hierop adequaat inspelen. Dit noemen wij toegevoegde waarde leveren”.

Naast de persoonlijke benadering, vindt BWA Accountancy het erg belangrijk als financieel adviseur een toegevoegde waarde te kunnen bieden. Wieferink: “We proberen ons zo goed mogelijk in de ondernemers te verplaatsen. Als een klant wil klankborden, bijvoorbeeld over de aankoop van een machine, kunnen we in goed overleg met de klant een heel traject aangaan. Daarbij stellen we prognoses op, brengen subsidiemogelijkheden in kaart en begeleiden we bij de financieringsaanvraag. Onze houding daarin is proactief. Als we iets signaleren, springen we er bovenop en zorgen dat het geregeld wordt. We treden regelmatig in contact met onze klanten, zowel telefonisch als persoonlijk. In die gesprekken kijken we waar de (fiscale) kansen en bedreigingen van de onderneming liggen. Ook werken we met een speciaal op de klant afgestemd model, waarmee managementinformatie kan worden gegenereerd. In beknopte vorm heeft de ondernemer inzicht in hoe zijn onderneming rendeert en tevens de mogelijkheid om daar waar nodig aan de knoppen te draaien om het operationele proces bij te sturen. En dat werpt duidelijk z’n vruchten af.”

De beide heren zien de samenwerking met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet. Bruggeman: “We proberen een frisse wind te laten waaien door het stoffige imago van accountants, een tegenhanger te zijn van de gevestigde orde. Niet voor niets luidt onze slogan: persoonlijk, betrokken en deskundig”.

BWA Bruggeman Wieferink Accountancy

Schoolstraat 16B

8102 EM Raalte

T: 0572-363395

F: 0572-363248

E: info@bwa.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.