bijna 350 deelnemers aan crossloop ommen

Een stralende zon, perfecte temperatuur en een prachtig crossparcours hebben er voor gezorgd dat er zaterdag bijna 350 atleten hebben deelgenomen aan de Run2daycrossloop in Ommen.

Er kon gekozen worden voor verschillende afstanden, waarvan de 2,5 km, 5 en 10 km ook meetelden voor het Sallands Cross Circuit.

Om 13.00 uur ging de 1,5 km van start, Suzan Ruitenberg was het snelste meisje en liet de klok stilstaan in precies 7.00 min. Jorick Rijckeboer was de snelste jongen in een tijd van 6.45 min.

Op de 2,5 km ging de winst zoals verwacht naar Rubin Vos uit Zwolle, Nick Marsman uit Ommen werd tweede, Leon Ruijter uit Wijhe werd knap derde. Bij de meisjes was er succes voor de ACO-atletes, Marije Dankelman werd eerste, Inga Bakker tweede. Nomi Kramer uit Raalte behaalde een derde plek.

Maar liefst 165 deelnemers namen deel aan de 5 km. Bij de dames 40- ging de winst naar Lotte Huiberts, tweede werd Jikke Bolman, een derde plek was er voor de ACO-atlete Savanna Warmink. Bij de dames 40+ was er geen verrassende winnares, Jolien Schutte was net als vorige week de snelste. De Heinose atletes Marian Fuselier en Gonny Homma werden respectievelijk tweede en derde.

Bij de heren was er succes voor Dennis de Vries, hij werd eerste. Martin Breunissen behaalde een mooie tweede plek, Rene Ramaaker werd derde.

Melchior van der Pol was de sterkste bij de mannen 40 +, Albert Oldenhinkel won bij de mannen 50 +.

Om 14.30 uur klonk het startschot voor de laatste en tevens langste afstand, de 10 km. De atleten moesten maar liefst vier zware rondes lopen. Bij de mannen 40- bestond het podium uit Huub Schoorlemmer (36.58 min), Tjerk van Beersum (37.25 min) en Niek Linckens (37.50). Bij de mannen 40 + ging de winst naar Jan Scheenstra, hij was vandaag veel te sterk voor iedereen en zette een tijd van 33.26 min. neer. Bij de mannen 50 + ging de winst naar Marten van der Veen. Vincent Holtmaat werd knap tweede in een tijd van 37.45 min.

Bij de dames was er veel Sallands succes. Anniek Schutte uit Mariënheem werd eerste, Hanneke Koenjer, ook uit Mariënheem, werd tweede en de jonge Heinose atlete Larissa Mars (17 jaar) werd knap derde. Bij de vrouwen 40 + werd Anita Spieker eerste, Kitty van der Veen tweede en Thea klink derde.

Voor het klassement in het Sallands Cross Circuit is nog van alles mogelijk. Veel atleten liggen dicht bij elkaar. Volgende week zondag staat de crossloop in Luttenberg op het programma.

De volledige uitslagen staan hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.