bibliobus niet meer naar wesepe en welsum

Daarnaast worden ook voor de bibliotheken in de gemeente Olst-Wijhe de komende jaren de financiële middelen beperkter. Dit heeft ook gevolgen voor de uitleenpost in de Dijkzichtschool in Welsum. Ook deze voorziening voor de inwoners van Welsum, komt met ingang van 2012 te vervallen. Dit pakket maatregelen is in samenspraak met de gemeente tot stand is gekomen.

Een deel van de trouwe groep vrijwilligers in beide plaatsen blijft voor de bibliotheek actief om ook in de toekomst aan huis gebonden lezers in de beide plaatsen van boeken te blijven voorzien.

De grootste groep afnemers van de beide bibliotheekvoorzieningen zijn de leerlingen van de basisscholen in de betreffende buurtdorpen. Met de OBS Dijkzicht in Welsum en de A. Bosschool in Wesepe wordt op dit moment overlegd over de mogelijkheden de dienstverlening op het gebied van leesbevordering voor de leerlingen in enige vorm voort te zetten. Ook kunnen ze gratis lid worden van de bibliotheken om de beide plaatsen heen.

Alle betalende gebruikers van de bibliobus en de uitleenpost hebben inmiddels een vervangend pasje van Bibliotheek Olst/Wijhe. Deze pas kan in elke bibliotheek in Overijssel gebruikt worden. Betalende lezers krijgen een jaar gratis verlenging van hun bibliotheekpas. Dit wordt hen door Bibliotheek Olst/Wijhe aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.