bekendmaking publieksprijs duurzaam heeten

De winnaars van de publieksprijs Duurzaam Heeten worden maandag 19 december om 20.00 uur bekendgemaakt in het Trefpunt in Heeten. Dit najaar kregen Heetenaren de mogelijkheid om hun eigen duurzame initiatieven en ideeën in te dienen.

Heeten is vorig jaar bij de eerste vier dorpen geëindigd in de wedstrijd Duurzaam Dorp Overijssel. Naast subsidie van de provincie Overijssel voor uitvoering van een aantal duurzaamheidprojecten, heeft Heeten tevens de publieksprijs van 25.000 euro in de wacht gesleept. Een jury bestaande uit drie personen heeft inmiddels gekozen aan welke initiatieven het bedrag van de publieksprijs wordt besteed.

In totaal zijn vijftien inzendingen ontvangen. Het betreft zowel ‘grootse ideeën’ als ook kleinere initiatieven. Allemaal streven ze een duurzaam doel na. Op staging2.duurzaamheeten.nl vind je een opsomming van alle inzendingen en is tevens meer informatie over het totaal aan projecten van Duurzaam Heeten te vinden.

De driekoppige jury bestaat uit Heetenaar Willem Groenewoud, Godelieve Wijffels uit Raalte en Deventenaar Ron Stet. Willem Groenewoud: “We hebben geprobeerd om op meerdere aspecten te letten, zogezegd alledrie de P’s: people (sociaal), planet (ruimtelijk/milieu) als ook profit (financiële haalbaarheid). Het heeft heel wat discussie opgeleverd, maar we zijn er uit. Vijf van de ingediende ideeën krijgen waardering via bijdrage vanuit de publieksprijs. En welke vijf dat zijn? Ja, dat gaan we nu nog niet verklappen natuurlijk!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.