avontuur voor sallandse zangeressen over

Na al twee rondes overleefd te hebben mochten de dames nu met het échte Nederlands Blazers Ensemble spelen.

“We hadden een arrangeur toegewezen gekregen die ons nummer ‘Stranger in the Sky’ heeft voorzien van blazersmuziek. We kwamen ’s middags bij de Grote Kerk in Enschede aan. Het was een middag vol repetities. Na een tijd gewacht te hebben, waren wij als allerlaatste aan de beurt. De repetitie ging niet vlekkeloos, maar een slechte generale betekent een goede opvoering. Na de repetities gingen we met de vijf andere jonge componisten eten in een restaurant dichtbij.”

Ondertussen stroomde de kerk vol met familieleden en vrienden van de deelnemers. Nummers van het Nederlands Blazers Ensemble werden afgewisseld met de eigen composities van de gastsolisten, waaronder de Sallandse zangeressen. “We werden aangekondigd door artistiek leider van het NBE Bart Schneemann en toen was het zover: het moment waar we op hadden gewacht. Het spelen ging ontzettend lekker en we genoten met volle teugen. Het was heerlijk om het applaus na afloop te horen.”

Na een pauze van een half uur, waarin het NBE overlegde over de drie composities die door zouden gaan, was het spannende moment aangebroken. Zouden ze doorgaan? Helaas is het Nikki, Nella en Rosalie niet gelukt om door te gaan naar de Finale in Almere. “Maar we zijn zo ontzettend trots op wat we hebben behaald. Na afloop kregen we veel complimenten, onder andere van Bart Schneemann.”

“Het avontuur van ‘Op weg naar het nieuwjaarsconcert’ is voor ons afgelopen, maar we kijken er op terug met ontzettend veel trots. Ons nummer is zo ontzettend mooi geworden met alle blaasinstrumenten eronder en ons optreden ging goed. We kijken weer vooruit naar de volgende optredens die we met z’n drieën gaan doen. Zo gaan we optreden op de Kerstsamenzang in de Pauluskerk op 21 december. We willen nog vele nummers schrijven en spelen, jullie zullen nog veel van ons horen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.