Home / archiefcentraal / amnestygroep brengt licht in donkere maand

amnestygroep brengt licht in donkere maand

Amnestygroep Raalte verkoopt op zaterdag 10 december, dag van de mensenrechten, van 9.00 tot 16.30 uur bijzondere Amnesty kaarsen en kaarten bij de Jumbo in Raalte. De kaars is het symbool van hoop en warmte.

Mensen die een kaars kopen steunen het werk van Amnesty en onderschrijven zo de boodschap voor een eerlijke en rechtvaardige wereld. Dit jaar staan de kaarsen in het teken van de uitzonderlijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afika. Voorbijgangers kunnen naast hun aankoop ook een petitie tekenen voor de opheffing van de noodtoestand in Egypte.

De speciaal ontworpen 10-decemberkaarsen van Amnesty International zijn ook verkrijgbaar in de vernieuwde webshop op webshop.amnesty.nl

In honderden restaurants staan in de maand december speciale kaarsen op tafel. Bezoekers dineren bij kaarslicht van Amnesty. De topkoks Jean Beddington en Caspar Burgi ondersteunen Amnesty tijdens de decembermaand. Ook enkele Raalter Restaurants steunen deze actie.

Meer informatie is op www.amnesty.nl en www.amnesty.raalte.nl te vinden.

Vorig jaar vroeg Amnestygroep RAALTE in het kader van 10 december aandacht voor Su Su Nway uit Myanmar (Birma). Su Su kreeg achteneneenhalf jaar gevangenisstraf omdat ze deelnam aan een vreedzame demonstratie en een spandoek ophing. Ze werd schuldig bevonden aan landverraad en aan het ‘verstoren van de openbare rust’. Op 12 oktober van dit jaar werd zij vrijgelaten.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.