ziggo gooit regionale zenders uit pakket

Ziggo is gestopt met het doorgeven van regionale zenders. Alleen de zenders die echt tot de eigen regio van de kijkers behoren worden doorgegeven. Dit tot droevenis van veel abonnees, want de regionale zenders trokken vaak uit heel het land kijkers.

Voetballiefhebbers uit heel zochten vaak de regionale zender van hun favoriete club op, om meer achtergronden over hun kluppie te horen. Zo keken er veel Feyenoord-fans naar RTV Rijnmond. Ajax-fans konden hun hart ophalen bij AT5.

Ook de liefhebber van regionaal nieuws kan nu niet meer zijn eigen regionale zender bekijken. Mensen die bijvoorbeeld vanuit Limburg naar Salland zijn verhuisd, mogen van Ziggo geen L1 (de regionale zender uit Limburg) meer kijken.

Ziggo is vrij vaag over het hoe en waarom van dit besluit. In een eerste verklaring gaf het bedrijf aan dat dit op initiatief van de regionale omroepen zelf gebeurde, omdat het goedkoper was in de uitzendrechten. Daar bleek later helemaal niks van waar, het is een besluit en initiatief van Ziggo zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.