wraak van salland in acht kroegen

In navolging van De Hoppe (Broekland), De Gouverneur (Raalte), De Oranjerie (Wijhe), Oortwijn (Heino), Bosgoed (Heeten) en Vosman (Nieuw-Heeten) sluiten ook De Schoenmaker in Luttenberg en Reimink in Lemelerveld zich aan bij ‘De Wraak van Salland’. In deze cafés zetten regionale bands hun beste beentje voor om de gunst van het publiek te winnen en tegelijk een plaats op het podium van Pedro Pico Pop te bemachtigen.

De bands zullen een avondvullend programma brengen. Ze nemen niet alleen eigen publiek mee, maar ook de vaste gasten waarderen het als er live muziek is. De eerste avond moet nog gepland worden. In juni moet het circus achter de rug zijn, omdat dan Pedro Pico Pop al is.

Bands die mee willen doen moeten zich per direct aanmelden. Op DeWraakvanSalland.nl kunnen bands vinden waar ze zich in kunnen schrijven en wat de voorwaarden zijn. Ervaring is niet nodig. Er geldt geen minimumleeftijd voor deelname. Alle muziekstijlen zijn welkom. Wel moet er binding zijn met deze regio en moet wel een beetje muziek kunnen maken. De organisatie kan met zeven tot acht Wraak-avonden ergens tussen de 25 en 30 bands een podium bieden.

Als de wedstrijd van start is gegaan kun je op staging2.dewraakvansalland.nl stemmen op de bands om ze door te laten gaan naar de finale. Er worden professionele opnamen gemaakt en die komen als demo online te staan. Tijdens de finale is er een vakjury aanwezig die zal bepalen welke band zich ‘de Wraak van Salland’ mag noemen. Deze band kan rekenen op een aantal leuke optredens en stroomt automatisch door naar de halve finale van de provinciale bandwedstrijd ‘de Doorbraak’, daarbij wordt er een prijzenpakket samengesteld in samenwerking met een aantal lokale ondernemers. Alle deelnemers kunnen sowieso één prijs verwachten: een verzamel-cd van de wraak.

Pedro Pico Pop trekt met de Wraak van Salland samen op met Beaphar en Salland Centraal, ook de horecabazen die benaderd zijn waren direct enthousiast over het plan. Henk Aa van Beaphar: “Ik was in mijn jeugd ook altijd al bezig om de popcultuur in deze regio van de grond te krijgen. Ik zou het machtig mooi vinden als er zo maar een Sallands fenomeen de landelijke poppodia gaat beklimmen en dat de band dan zegt ‘we zijn begonnen in de Wraak van Salland’.”

Salland Centraal participeert omdat ze graag een platform wil zijn voor dit soort activiteiten. Er zijn hartstikke veel bandjes in de buurt en die wil Salland Centraal graag een podium geven. Dus de demo’s van de optredens komen straks allemaal op de site. Als bands ook andere demo’s hebben, of You Tube-materiaal, het kan allemaal op de site gepubliceerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.