weerbaarheidstraining voor groep 5 en 6

De lessen voor jongens en meiden uit groep 5 duren op maandag van 15.45 tot 16.45 uur. De lessen voor kinderen uit groep 6 zijn op maandag van 17.00 tot 18.00 uur. De lessen worden gegeven in de speelzaal van de St. Jozefschool aan de Stationsweg 7 in Wijhe. De groepen zijn gemengd en bestaan uit maximaal tien kinderen. De training bestaat uit acht lessen van een uur, een ouderavond en een individueel oudereindgesprek. De eigen bijdrage voor de gehele training is 75 euro.

Voor meer informatie of om je op te geven kun je contact opnemen met Landstede Welzijn Olst-Wijhe. Bellen kan naar 0570-562529 of mail naar welzijnolstwijhe@landstede.nl. Kijk voor andere activiteiten of meer info op staging2.landstede.nl/welzijn

Door middel van sport- en spelsituaties, rollenspellen, drama oefeningen, psycho fysieke oefeningen en (huiswerk) opdrachten leren kinderen hun eigen competenties kennen en versterken. In groep 5 staat de ontwikkeling van het ‘ik’ en ‘ik en de ander’ centraal, hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: Trots zijn op jezelf, Gevoelens herkennen, Eigen kracht, Sociale vaardigheden, Pesten en Hulp vragen.

In groep 6 staat het ‘ik en wij’ centraal, hierbij worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: Grenzen aangeven, Omgaan met ruzies, Complimenten geven, Vertrouwen, Samen werken en samen spelen.

De weerbaarheidstraining wordt gegeven door Richard Normann van Energy-Motion. Meer informatie is op staging2.energy-motion.nl te vinden.

Reductieregeling Minima

Wanneer je een minimum inkomen heeft, kun je voor bepaalde kosten van de gemeente een bijdrage krijgen. Hiertoe moet je een verzoek bij de gemeente indienen. Je kunt dan denken aan kosten die samenhangen met sociaal-culturele, recreatieve, culturele en/of sportieve activiteiten.

Voor meer informatie of het indienen van een aanvraag kun je contact opnemen met de gemeente via 0570-568080. Het aanvraagformulier kun je ophalen bij alle locaties van de gemeente Olst-Wijhe, of kun je het downloaden via de website staging2.olstwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.