we zijn weer terug… en wij zijn dom

Het duurde 24 uur, maar we zijn er weer. Het afgelopen etmaal was onze site down, hetgeen niet onopgemerkt is gebleven. Mailtjes, belletjes en tweets met vragen waarom we offline waren en met name wanneer we weer terug zouden komen.

Op de laatste vraag valt het snelst antwoord te geven: We zijn nu weer terug.

Update: We zijn nog dommer… de betreffende redacteur (Ties) heeft nog verkeerde uitleg gegeven ook.

Waarom we offline waren? [s]Ja… Pijnlijk genoeg moeten we eerlijk toegeven dat we zelf gewoon een stomme fout hebben gemaakt. De harde schijf van onze server zat vol, waardoor de site offline ging. De bestanden die van de server af moesten, moesten eerst gekopieerd worden, want die kunnen we niet missen. Daarom duurde het zo lang voor we weer online konden. Dom, dom en nog eens dom van onszelf. Hadden we gewoon beter in de gaten moeten houden. Of we hier iets van geleerd hebben? Ja. [/s]

Er was een hele belangrijke ‘map’ met bestanden van onze server verdwenen, de server stond (zoals hierboven geschreven) niet vol. Deze map zorgt ervoor dat de pagina laadt, als een bezoeker onze site ‘oproept’. Die map vol bestanden verdween door nog onbekende oorzaak.

Ons rest excuses te maken voor het ongemak, maar ook een bedankje voor het getoonde begrip.

>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.