Home / archiefcentraal / wat vind jij van roken in cafes

wat vind jij van roken in cafes

De cafébazen zeggen dat ze anders omzet missen, dat rokers anders wegblijven omdat andere cafés in het dorp roken ook weer goedkeuren. De kroeggangers in deze cafés beamen dat. Ze komen er voor een gezellig praatje met een glaasje erbij en met een sigaretje erbij. Dat het verboden is wimpelen ze weg met ‘ach, er mag zo veel niet’ en ‘het is vrije keus of je hier komt of niet’.

In cafés waar het roken verboden is, hoor je andere geluiden. Rokers die zo zoetjes aan hun sigaret best kunnen missen, geen probleem hebben met af en toe naar buiten te gaan. En niet-rokers die blij zijn naar de kroeg te kunnen zonder verplicht mee te moeten roken en zonder dat ‘morgenvroeg de kleren een uur in de wind stinken’.

Intussen schijnt de discussie in cafés hoog op te lopen, vooral als de controleur op bezoek komt, die schijnt dan zelfs mishandeld te worden af en toe. Minister Schippers overweegt nu die kroegen tijdelijk te sluiten.

We zijn wel benieuwd naar jullie mening over het rookverbod.

Lees ook

Dik vierhonderd deelnemers aan Oostermaetloop in Lettele

LETTELE – De Oostermaetloop in Lettele, onderdeel van het Sallands Cross Circuit, trok afgelopen zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.