vvd rapporten hoftheater deugen niet

Het college staat al achter het voorstel, nu is het wachten op het akkoord van de gemeenteraad. De VVD stelt voor aanvang al dat het voorstel dat nu op tafel ligt, omdat de onderbouwing niet deugt, de financiering niet goed in elkaar zit en dat het te duur is. “Het Hoftheater kost de gemeente nu al jaarlijks bijna 6 ton. Wij vinden dat voldoende,” aldus de VVD-fractievoorzitter. Nijboer stelt zelfs dat hij het tij wil keren.

De VVD’er wil overigens niet zeggen dat ze tegen de verbouwing zijn. “Het Hoftheater is een goede voorziening. Verbouwing is noodzakelijk. Deze staat voor ons niet ter discussie. We hebben ons in de achterliggende stukken verdiept, zowel in de technische kant ervan als de kosten. Daarbij hebben we deskundigen gevraagd of ook zij eens naar de stukken wilden kijken. En de conclusie is dat er van alles mankeert aan de onderbouwing. We zullen dat in de raad toelichten. Ik wil dat niet nu in de media doen.”

De VVD zegt voor aanvang van de vergadering met nieuwe plannen te komen. De essentie van de motie is dat het college eerst met een realistischer plan moet komen. Daarvoor heeft de VVD een motie met te volgen kaders opgesteld. Nijboer liet donderdagmorgen al weten dat de fracties van PvdA, Lokaal Alternatief en D66 zijn plannen steunen.

Voor de liefhebber, hieronder de kaders die de VVD mee wil geven aan het college:

Kader 1: als de gemeente investeert in energiebesparende maatregelen, de besparing dan in mindering wordt gebracht op de subsidie. Dit idee zit nu overigens ook al in het huidige voorstel, en dat is dus prima.

Kader 2: als de gemeente kosten maakt voor meer kwaliteit (en functies) dat dit wordt doorberekend in de huur; voorbeeld: als er inderdaad een dansstudio of meer kantoorruimtes bij komen, dan kan zich dat vertalen in een hogere huur.

Kader 3: het Hoftheater stimuleren om met publiekacties zelf ook middelen te genereren om bij te dragen in de kosten. Elke bijdrage die ze zelf levert, hoeft dan ook niet meegerekend te worden in de huur. Als gemeente verwachten we van sportclubs, musea (denk ook aan Lommerrijk, en Laarman), organisaties van allerlei evenementen dat ze zelf ook ‘ondernemerschap’ laten zien en -met acties- bijdragen in de kosten…(of zelfs alles betalen). Waarom zou datzelfde niet voor het Hoftheater kunnen?

Kader 4: betrek lokale ondernemers erbij.

Kader 5: het moet de gemeente niet of nauwelijks meer geld kosten. Dat kan in bovenvermelde opzet goed. De gemeente betaalt nu jaarlijks 600.000 aan het Hoftheater. Daarmee moet het gewoon lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.