vierde editie van in the attic

Café Marktzicht in Heino vormt op zaterdag 19 november de locatie voor de vierde editie van het ‘In the Attic Live Music Festival’. Stichting In the Attic draagt zorg voor een laagdrempelig podium voor beginnende bands en artiesten, inclusief instrumenten en PA. “De bands hoeven alleen maar in te pluggen en te spelen”, vertelt Danny Land namens de organisatie. Daarnaast is er een extra podium voor singer/songwriters.

Op het programma staan optredens van de volgende bands Dzork, Enclosure, No-Repair, Razzle, Neverlost en The Schiw. Op het singer/songwriterpodium staan The Followers uit Wijhe en Vygotsky uit Meppel (folk/country). Het programma duurt van 19.00 tot 1.00 uur. “De vierde editie brengt meer verbreding en afwisseling in diverse muziekstijlen”, vertelt mede-organisator Stefan Benjaminsen. “Dansbare punk, funk en opzwepende rock wisselen elkaar af.”

“Dat de formule van In the Attic een schot in de roos is, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen”, meldt Danny. “Veel meer dan wij rekening mee hadden gehouden. Ondanks alle culturele kaalslag is de vierde editie dan ook een feit en kunnen wij nog steeds ver vooruitkijken. Wij maken nog geen gebruik van subsidies. Het is aan ons, de uitbater en de lokale sponsoren om dit initiatief te blijven ondersteunen. En het is fijn dat iedereen zijn steentje bij wil dragen.”

Popfront/Hedon in Zwolle werkt inmiddels samen met de organisatie van In the Attic. Naar verwachting zal daar in januari 2012 een tweede Zwolse editie van In the Attic plaatsvinden. Volg het festival via twitter (@atticartist) en de website staging2.atticmusic.nl

Live-Music-Heino

Dat ‘In the Attic’ niet kan stilzitten blijkt wel uit een samenwerking met ‘MovieMood&Music’. Onder de naam ‘Live-Music-Heino’ dragen de twee partijen zorg dat er iedere maand een live band bij een van de plaatselijke horeca te zien is. Er staat zelfs een bluesweekend op het programma! Meer informatie op staging2.Live-Music-Heino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.