update twee doden in olst bij oldtimerrally

Tijdens en oldtimerrally in Salland zijn twee doden gevallen. De twee deelnemers aan de STAR rally kwamen onder de trein op een onbewaakte spoorwegovergang bij Olst. De twee zaten in een auto die onder de trein kwam op de overgang op de Oude Allee.

Het ongeval gebeurde zaterdagmorgen kort voor het middaguur. De oldtimerrally is afgelast. Deelnemers kwamen na de rally tezamen in hotel Tivoli in Raalte. Dat zou een pleisterplek zijn voor de rally. De twee verongelukte mensen komen niet uit deze regio. Omdat nabestaanden nog niet zijn ingelicht wil de politie verdere informatie over de slachtoffers nog niet vrij geven.

Het treinverkeer tussen Deventer en Zwolle heeft een flink deel van de dag stil gelegen. Mede ook vanwege een uitgebreid sporenonderzoek naar de toedracht van het ongeval, met de trein waarin geen passagiers zouden zitten. Onderdeel van het onderzoek naar de toedracht is het verhoor van de machinist. Maar ook daarover doet de politie vooralsnog geen uitlatingen.

De STAR Rally was zaterdag met 69 deelnemers om 09.00 uur vertrokken vanaf hotel Van der Valk in Apeldoorn. Tivoli was pleisterplaats. Onderweg kregen deelnemers kaartleesopdrachten. De route tussen de controlepunten was vrij te kiezen. Deelnemers reden allen andere oldtimers.

Update: De slachtoffers zijn een 55-jarige man uit Leiden en een 54-jarige man uit Eindhoven. De trein, die geen passagiers vervoerde, kwam uit de richting van Deventer en raakte de auto vol in de flank. De auto belandde op de kop in een droge sloot. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht door de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.