Home / archiefcentraal / unicef gaat protesteren in lemelerveld

unicef gaat protesteren in lemelerveld

De Lemelerveldse afdeling van Unicef gaat zaterdagmorgen een korte protestactie houden op het Kroonplein in Lemelerveld. Zondag is het de Dag van de Rechten van het Kind. In aanloop op die dag wordt er geprotesteerd tegen kinderarbeid, ook in Lemelerveld.

Wereldwijd moeten 150 miljoen kinderen tussen de 5 en 14 jaar werken en niet onder arbeidsvoorwaarden zoals wij die kennen. Gevaarlijk werk in steengroeven, goudmijnen, plantages, huishouding of in fabrieken. Unicef vindt dit onacceptabel en voert daarom vanaf het najaar van 2011 actie onder het motto “Kinderarbeid. Dat pikken we niet! “

De vrijwilligers van Unicef Lemelerveld komen daarom ook in actie. Kinderen uit Lemelerveld zullen onder meer stenen bikken, stenen dragen en schoenen poetsen om te ervaren wat kinderen in met name Afrika, Azië, Zuid Amerika dagelijks moeten doen.

De protestactie begint om 10.30 uur.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.