tweede roman van gerjo van der horst

Het boek handelt over psychiater Paul Bremer die kort na de Tweede Wereldoorlog de jonge David Poolman op zijn afdeling opneemt. De jongen is volledig gedesoriënteerd, praat niet en behalve zijn naam is er niets over hem bekend. Paul gaat op onderzoek uit, maar zijn naspeuringen hebben tot gevolg dat bij David waan en werkelijkheid steeds meer door elkaar gaan lopen.

Gerjo schreef de eerste versie van deze roman op 14-jarige leeftijd. Dat ze al zo jong de behoefte voelde om over de oorlog te schrijven, kwam vooral door haar moeder, die in Den Haag ternauwernood een bombardement overleefde en er tijdens de hongerwinter zeer slecht aan toe was. Niet alleen haar verhalen, maar ook die van andere overlevenden in Gerjo’s directe omgeving vormden de basis voor het boek. Gerjo wil laten zien hoe een trauma je leven kan ontwrichten en hoeveel moeite het kost om je er uiteindelijk aan te ontwrichten.

Eind vorig jaar bracht Gerjo haar eerste boek uit: ‘De Spirituele Jezus’. Het is een verhalend boek waarin Gerjo een nieuwe zienswijze geeft op het leven en de motieven van Jezus. “Ik heb niet het gevoel dat het boek mensen zal beledigen”, vertelde ze destijds aan Salland Centraal. “Ik heb me er in elk geval niet door laten beperken. Ik had ook een beschouwend boek kunnen schrijven, maar juist door de verhalende vorm, heb ik het gevoel dat ik Jezus juist dichterbij heb gebracht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.