tivoli moet krijgen wat het verdient

Taveerne Tivoli kende een moeizame opstartgeschiedenis, maar exploitante Willemien Boerdijk heeft langzaam maar zeker gezorgd voor een kentering. “De bezoekersaantallen nemen toe”, vertelt ze. “Volgens mij komt dat omdat we flink hebben geïnvesteerd in de keuken. We zijn ons meer gaan profileren als restaurant, zonder daarbij de barfunctie te vergeten. Daardoor hebben we een veel breder publiek binnen gekregen. Dat alles op basis van mond-tot-mondreclame. En daarnaast hebben ook de muziek- en tribute-avonden een nieuw publiek hiernaartoe gebracht.”

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Willemien de exploitatie van Taveerne Tivoli overnam. Ze heeft haar hele leven in de horeca gewerkt. Eigenlijk was ze, voordat de Raalter horecagelegenheid op haar pad kwam, van plan om haar carrière over een andere boeg te gooien. “Maar ik ken geen horecagelegenheid die beter bij me past”, vertelt ze. “De eerste keer dat ik de taveerne zag, werd ik verliefd. Op het gebouw, op de tuin, op de inrichting en op de sfeer die de locatie heeft. Ik kan me niet voorstellen dat ik het ergens anders had geprobeerd. Deze locatie is het, dit is ook wie ik ben!”

Taveerne Tivoli, gelegen op hetzelfde terrein als het American Motorcycle Museum van Max Middelbosch en de Tulip Inn, kan plaats bieden aan groepen tot maximaal 250 personen. Het restaurant ademt een robuust bourgondische sfeer. Het interieur kenmerkt zich door veel hout en steen, gebinten en een prominente open haard. Met houten afzettingen zijn er verschillende hoekjes gecreëerd. Buiten is er een terras met een ruime tuin, die ook alle ruimte kan bieden aan spelende kinderen. De eerste verdieping huisvest een vergaderzaal en een dakterras.

“De misvatting dat hier alleen maar mensen komen die op een Harley rijden, is aan het verdwijnen”, vertellen Willemien en haar rechterhand André de Jager. “Vroeger dacht men dat het hier een kantine was voor het motormuseum. Maar dat is nooit zo geweest. We richten ons op alle doelgroepen, jong en oud. We hebben hier al verschillende bruiloften gehad, maar ook gasten die hier hun 80-ste verjaardag hebben gevierd. Maar we mogen ook vriendinnengroepen begroeten, toeristen, zakenmensen, dagjesmensen en natuurlijk motorrijders en gasten van de Tulip Inn. De regio waar men vandaan komt, wordt ook steeds groter. Het verspreidt zich als een olievlek.”

Taveerne Tivoli heeft zich de afgelopen jaren geprofileerd als uitgaansgelegenheid voor een wat ouder stappubliek. De classic rockavonden (tribute-avonden met live muziek die in het teken staan van ‘klassieke’ bands uit de jaren zestig, zeventig en tachtig) zijn grote successen. “Muziek hoort hier, muziek hoort ook enorm bij mij”, stelt Willemien.

“Vlak voordat ik Taveerne Tivoli overnam, organiseerde ik hier al ‘open podium’-avonden. Na de overname was ik ook van plan om iets met live-muziek te doen. Gezien de associatie met de motorwereld denk je dan al snel aan blues, maar ik wilde het wel wat breder aanpakken. Toen meldde zich een enthousiaste club uit Heino. Die zijn hier begonnen met de organisatie van de tributeconcerten.”

Inmiddels regelt Willemien de concertavonden zelf. De Heinose club richt zich nu op het promoten van live-muziek in Heino. “De tribute-avonden zijn altijd enorm gezellig. Mensen van mijn leeftijd kunnen, als ze in de buurt willen stappen, nergens naartoe, dus we vullen een gat in de markt. De combinatie van classic rock en Tivoli is een goede. Maar laatst hadden we hier de eerste editie van Bluestown Live en dat was ook een enorme happening. Een aanzienlijk deel van de bezoekers komt die avonden niet eens meer voor de muziek, maar voor de sociale contacten. Telkens zie je zo weer nieuwe gezichten, mensen die het hier enorm gezellig vinden, die hier vaker willen komen. Daarmee bouwen we nu ook weer een stamgastenpubliek op. En zo gaan we de goeie kant op. Want dat is mijn ambitie: dat de taveerne krijgt wat ie verdient. We bieden hier een prachtig gebouw op een unieke locatie, ik wil daar zoveel mogelijk mensen van laten genieten!”

Meer informatie op staging2.taveernetivoli.nl

Tribute-avonden

Het classic rock-seizoen begint op zaterdag 3 december met een thema-avond in het teken van Fleetwood Mac. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Daarnaast staan er in elk geval avonden in het teken van Creedence Clearwater Revival (met The Fortunate Sons, de beste CCR-coverband van Nederland), The Doors en Dire Straits op het programma. Verder zitten er avonden rondom U2, Herman Brood, The Who en de Red Hot Chili Peppers in de pen.

Zakelijk

De stijging van het aantal bezoekers heeft een positieve impuls gegeven aan het enthousiasme van Willemien en André. Maar dat wil niet zeggen dat het tweetal tevreden is. Er is nog veel werk aan de winkel. Zo wil het tweetal Taveerne Tivoli nog meer profileren op de zakelijke markt. “We bieden alle faciliteiten voor feestjes, vergaderingen en andere bijeenkomsten. We zullen er in de komende periode meer aan doen om dat publiek attent te maken op de taveerne.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.