terug in de tijd met vinylavond gouverneur

Café De Gouverneur in Raalte presenteert op zaterdag 26 november een vinylavond. Achter de draaitafels staan DJ Bolinski en DJ Mobert. Zij nemen de bezoekers mee op een muzikale reis door de jaren zestig, zeventig en tachtig. De cafégangers mogen ook zelf singletjes en lp’s meenemen.

Nog steeds heeft vinyl een magische klank. Letterlijk en figuurlijk. Wie denkt er niet met nostalgie terug aan dat triomfantelijke moment dat de vinylplaat voor het eerst de hoes uit ging om op de draaitafel gelegd te worden. Het ritueel, de naald op de plaat, het gekraak en dan de muziek. De hoogtijdagen van vinyl lopen volgens de echte liefhebbers gelijk op met de hoogtijdagen van de pop- en rockmuziek. De tijden van Elvis, The Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, The Eagles, maar ook Boney M, Abba en Iron Maiden.

Volgens de echte vinylfreaks klinken vinylplaten ook warmer. Bepaalde, nauwelijks hoorbare, geluidsfrequenties zijn immers niet te vangen op cd, maar wel op vinyl. “Vinylopnames zijn een foto van het geluid, cd’s zijn een goede tekening”, zo omschreef een vinylfanaat het ooit. Het bij vinyl horende gekraak en de stuiterende naalden neemt de liefhebber maar wat graag voor lief. Daarnaast biedt de ouderwetse lp ook meer mogelijkheden om uit te pakken met hoeskunst (dit in tegenstelling tot de kleine cd-verpakking).

Wie herinnert zich niet de legendarische hoezen van weleer. De banaan van Velvet Underground, de rits van ‘Sticky Fingers’, het palet van naakte vrouwen op Jimi Hendrix’ ‘Electric Ladyland’ of de hoezen van Iron Maiden met bandmascotte Eddie.

Al met al genoeg redenen om je onder te dompelen in een avondje nostalgie. De vinylavond begint om 21.00 uur. De entree is gratis.

Molenbarreünie

Zaterdag 17 december vormt De Gouverneur de locatie voor de Molenbarreünie. Achter de draaitafels staan Jos van Eunen en Gerard Elferink, twee oud-DJ’s van de roemruchte (en inmiddels ter ziele gegane) Raalter bar/dancing. De Molenbar beleefde haar hoogtijdagen in de periode van eind jaren zeventig tot eind jaren tachtig. De kleine bar gold als een alternatief voor de reguliere discotheken. Dat vertaalde zich ook naar de muziek, een mengelmoesje van commerciële top 40 en (licht) alternatieve muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.