te weinig kleine vis in heetense vijver

Wel werden er woensdagmorgen ontzettend grote vissen uit het water gehaald. De grootste vangst van de dag was een snoek van 99 centimeter. De grote roofvis weegt maar liefst 9,3 kilo. Naast de grote snoeken, werden er ook veel flinke brasems en zeelten naar boven gehaald.

“Wat ook opvallend is, is dat er opmerkelijk weinig blankvoorn gevangen is. Daarnaast hebben we ook helemaal geen kleine snoekjes aangetroffen,” aldus Van Eck. Heel vreemd vindt Van Eck dat niet met deze hoeveelheden roofvis. “Snoek eet ook snoek. Een snoek van 90 centimeter kan een snoek van 60 centimeter opeten. Daarnaast zijn er ook aalscholvers gesignaleerd. Zo’n vogel eet een pond vis per dag. Moet je nagaan als ze met zijn tienen komen…”

De enige plek waar enkel kleine visjes aangetroffen werden in het water, was in het riet. “Eén van onze adviezen zal dan ook zijn om voor meer dekking in het water te zorgen, zoals rietkragen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.