stookdagen bij kachelspeciaalzaak bruggeman

Kachelspeciaalzaak Bruggeman in Broekland presenteert op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 november de eerste editie van de Stookdagen. De bezoekers krijgen extra informatie over het stoken met hout-, speksteen-, pallet- en hout/cv-kachels. De medewerkers van Bruggeman geven tips over hoe je het maximale uit je stookmateriaal kunt halen. Daarnaast informeren zij het publiek over de mogelijke combinaties met cv-installaties of radiatoren. “Alles in het kader van het duurzaam stoken”, vertelt Wijnand Rouweler namens Kachelspeciaalzaak Bruggeman

De hout/cv-kachels geven warmte af aan de ruimte waarin ze staan en de ‘restwarmte’ wordt gebruikt om de cv-ketel te ondersteunen. Het is ook mogelijk om deze ‘restwarmte’ rechtstreeks af te voeren naar een buffervat. Geen zin om te stoken? Dan schakelt de thermostaat vanzelf over op de cv-ketel. “Een jaar of acht geleden zijn de hout/cv-kachels geïntroduceerd”, vertelt Wijnand. “We bemerken nu een stijgende lijn in de vraag. De hout/cv-kachels combineren immers het beste van twee werelden. Je hebt een houtkachel waarmee je flink op je energierekening kunt besparen, maar geen verplichting om elke dag te stoken.

Hetzelfde comfort, maar wel veel goedkoper. Het is alleen de kunst om de verhouding tussen de warmte die je gebruikt voor je kamer en de warmte die naar de cv-ketel gaat goed af te stellen. Je wilt het immers niet te warm krijgen. De omstandigheden zijn per klant verschillend. Wat zijn je wensen? Hoe warm wil je het hebben in de rest van je huis? Door een goede afstelling van de cv en de kachel kun je een maximaal rendement behalen. Er zijn echt flinke besparingen mogelijk. Zo hebben we een hout/cv-kachel geleverd aan een restaurant met een zeer hoge energierekening. Daar behaalden ze besparing van 2.500 euro!”

Uiteraard kunnen de bezoekers tijdens de stookdagen ook tekst en uitleg krijgen over de andere kachelsoorten die Bruggeman biedt. Zoals bijvoorbeeld de speksteenkachels, waarbij de spekstenen ‘verpakking’ eigenlijk fungeert als radiator. “En dan hebben we nog de palletkachels en onze houtkachels met ventilatoren. En dat is nog lang niet alles. We willen alle bezoekers graag kennis laten maken met onze kachelcollectie en hen graag informeren over de alternatieven die er zijn voor een reguliere cv-ketel.”

De Stookdagen duren op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. De entree is uiteraard gratis. Kachelspeciaalzaak Bruggeman is gevestigd aan de Van Dongenstraat 38 in Broekland, tel: 0570-531019. Meer informatie op staging2.bruggeman-broekland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.