sper wil meer tijd voor recreatiewoning

Harry van Kampen – raadslid voor de SP in Raalte – wil dat hij en zijn buren langer de tijd krijgen hun recreatiewoning om te bouwen tot een gewone woning. Het gaat om woningen aan onder meer de Stoevenweg en Twentseweg in Heino. Vaste bewoners wonen daar illegaal in recreatiewoningen, maar Raalte geeft ze nu kortstondig de kans de woning zodanig aan te passen dat het een vaste woning mag zijn.

Van Kampen wil dat hij en zijn buren tien jaar de tijd krijgen om hun recreatiewoning aan te passen tot gewone woning. Volgens Van Kampen is dit de enige manier voor bewoners om ook banken achter hun verbouwing te krijgen.

Dat het raadslid zelf in het aangewezen gebied woont, heeft volgens hem niks te maken met belangenverstrengeling. “Het idee komt bij mij weg, omdat ik het best in de materie zit. Ik ben in dit geval geen belanghebbende. Het is twijfelachtig of ik er economisch voordeel mee haal. Mijn belang is ondergeschikt, ik heb geen kinderen die van me erven en ik heb geen belang om economische middelen te sparen. Ik ben zelfs bereid te tekenen dat ik er als enige niet voor doorga als die regeling er komt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.