Home / archiefcentraal / spanjaardsdijk blijft 80 kilometer per uur

spanjaardsdijk blijft 80 kilometer per uur

Wethouder Ben Haarman wilde de snelheid verlagen, omdat de meeste wegen in het buitengebied van de gemeente al een maximum snelheid van 60 hebben. Ook droeg hij het argument aan dat de andere gemeente waarin de Spanjaardsdijk ligt, Deventer, binnenkort de snelheid naar 60 terug gaat brengen. Daarnaast droeg hij het argument veiligheid aan.

De gemeenteraad voelde weinig voor de plannen van Haarman en floot het college terug. Snelle ontsluiting richting Deventer, weinig obstakels voor hulpdiensten en makkelijke doorgang voor de lijnbus woog voor de leden van de raad zwaarder.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.