Home / archiefcentraal / slipjacht verrassend snel door luttenberg

slipjacht verrassend snel door luttenberg

Voor de start van de slipjacht was het nog een vrij rustig aanzien in Luttenberg, maar zodra de honden en paarden daadwerkelijk los gingen, was het amper te volgen. De slipjacht van Jachtvereniging Soestdijk is een spektakel om te zien.

De georganiseerde jachtpartij is van origine een vossenjacht, alleen nu zonder vos en andere slachtoffers. Het is namelijk meer fictie van feit. De slipjacht, ook bekend als Hubertusrit, wordt tegenwoordig in ons land voorzien van nepprooi. De sensatie is niks minder, het dierenleed wel. Voordelen in alle opzichten dus.

Zaterdag rond de klok van enen gingen de Soestdijkers los. De start was de manege aan de Looweg. In totaal drie runs over verschillende parcoursen lieten de leden van de jachtvereniging hun honden, paarden en zichzelf uit. Maar zonder slachtoffers, dus ook zonder protesten, zoals die in Engeland vaak wel de toon van de slipjacht zetten.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.