sinterklaas weer naar raalte

De kleinere kinderen kunnen weer veilig zitten op de bankjes. Ouders, opa’s en oma’s moeten genoegen nemen met een mooi plekje achter de hekken. Op meerdere punten hangen weer herkenningsborden. Na de officiële ontvangst volgt een leuk programma. Aansluitend maakt Sinterklaas een rijtour door de winkelstraten. Hij sluit zijn bezoek af met een zwaaimoment vanaf het balkon van de Zwaan.

Lars Henning heeft dit jaar in aanloop naar de Raalter intocht opnieuw samen met een camerateam van RTV Raalte een bezoek gebracht aan Spanje. “Bij het Paleis van Sinterklaas wilden we even rustig kletsen met Sinterklaas”, vertelt hij.

De gastvrije Sint ontving de heren met een beker warme chocolademelk. Dat doet hij altijd, want die traditie heeft hij uit Nederland meegenomen. Wegwijspiet leidde de filmploeg door het gebouw, en de grote tuin. Hoofdpiet was druk aan het werk in de agenda van de Sint. “Maar daarna werd het gesprek verstoord en belandden we middenin een spannend avontuur”, vertelt Lars. Naar verluidt was de opgeruimde en altijd vrolijke Wegwijspiet helemaal van het padje en liep Lars ook weer de boeven van vorig jaar tegen het lijf. De tv-opnames van deze reis zijn op 12 november te zien op RTV Raalte.

Het Huisje van de Sint wordt dit jaar ingericht aan de Nieuwe Markt 10, naast bakker van de Most en kapsalon Ami. Daar kunnen na de intocht de kleurplaten en de verlanglijstjes in worden geleverd. De rode brievenbus staat straks klaar. De agenda van de Sint is inmiddels weer geopend. Voor een afspraak kun je contact opnemen met de Scouting Raalte, tel: 363603. De site: staging2.sinterklaas-raalte.nl wordt alweer volop bezocht. De kinderen kunnen er spelletjes spelen, kleurplaten printen en natuurlijk hun verlanglijstje digitaal inzenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.