samen op weg speelt the young messiah

In 1979 komt de Engelse componist- arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking van de Messiah van Händel en noemt het ,,The Young Messiah”. In 1992 besluit de gospelgroep Samen op weg uit Bergentheim deze Young Messiah uit te breiden met nog eens vier prachtige nummers uit de oorspronkelijke Messiah.

Hierdoor ontstaat een non-stop muziekspektakel van een uur. Samen op weg voert tijdens de wintermaanden dit stuk met enige regelmaat op in de kerken in de wijde omgeving. En net als in de tijd van Händel is ook nu de opbrengst (toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden) voor een goed doel. Het concert begint om 19.00 uur. Een uur lang zal het publiek kunnen genieten van Händels prachtige muziek in een modern jasje. Koor, solisten en muzikanten zullen optreden in een sfeervol verlicht decor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.