romijn voorzitter melkveehouderij lto noord

Kees Romijn (44) is gehuwd en heeft twee kinderen. Samen met zijn vrouw heeft hij een melkveehouderijbedrijf van 55 hectare met negentig melkkoeien. Het Algemeen Bestuur volgde gisteren met de benoeming de voordracht waartoe de portefeuillehouders melkveehouderij van de diverse LTO Noord-afdelingen daags tevoren hadden besloten.

Als belangenbehartiger is Romijn actief voor de melkveehouderij sinds 2001, toen hij zijn bestuurlijke loopbaan begon bij de toenmalige WLTO. In hetzelfde jaar werd hij lid van de landelijke vakgroep van LTO Nederland. Daarvoor was hij onder meer zes jaar voorzitter van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt.

Volgens Romijn worden jonge melkveehouders niet meer automatisch lid van de LTO-organisaties: “Dat moet je verdienen. Door lange termijn visie en korte termijn daadkracht te tonen, hebben we daarvoor goede kansen”, zegt hij in het blad Nieuwe Oogst van LTO Noord dat morgen bij leden in de bus ligt. Als voorbeelden daarvan noemt hij de route naar een verantwoord antibioticagebruik en veevoer met minder mineralen.

Het naderen van een quotumloos tijdperk noemt hij een uitdaging, waarbij de ruimte voor bedrijfsontwikkeling voorop staat. “Beslissen over marktregulaties, bijvoorbeeld over de melkaanvoer naar fabrieken, is een zaak van de verwerkers zelf”, aldus Romijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.