robert veltmaat prins assendorper zotten

Robert Veltmaat is de nieuwe Prins van carnavalsvereniging Assendorper Zotten uit Mariënheem. Wietse Oude Nijeweme is de nieuwe jeugdprins van de vereniging. Prins Robert de Eerste en Prins Wietse de Eerste, ook wel ‘Prins Fristi de Eerste’ genoemd, werden gekozen tijdens de Prinsenverkiezing in Gasterij de Kruidentuin.

Op deze avond werd natuurlijk ook afscheid genomen van de uittredende Prinsen, Prins Edwin Voorhorst en de Jeugdprins Patrick Reimert, van de buurtschap Linderte. In Mariënheem is het een goed gebruik dat elke buurtschap eens in de zes jaar een Prins en een Raad van Elf levert. Ditmaal was het de beurt aan een gedeelte van de bebouwde kom, Mariënheem 1, plaatselijk bekend als alles tussen de waterleiding en de Almeloseweg. De Jeugdprins wordt traditioneel altijd gekozen uit het B1 elftal van de voetbalvereniging van Mariënheem.

In de weken voorafgaand aan de Prinsenverkiezing werd er in het dorp al flink gespeculeerd over wie toch die nieuwe Prinsen zouden zijn. Al vanaf het begin van de avond, om 21.00 uur, kreeg dat in de zaal een vervolg. Diverse namen deden de ronde, al dan niet gebaseerd op het verschijnen van nieuwe bezoekers die langzaam maar zeker de zaal binnendruppelden.

Rond 11 elf over elf was het dan tijd om de nieuwe Prinsen bekend te maken. Uittredend Jeugdprins maakte zijn opvolger Wietse Oude Nijeweme bekend. Vervolgens was het de beurt aan de uittredende Prins om zijn opvolger bekend te maken. Hij was daarvoor uitgerust met een gigantische jurk waaronder de nieuwe Prins ook schuil ging. Aan de hand van allerlei attributen, die vanonder deze jurk de zaal ingeslingerd werden, moest afgeleid worden wie de nieuwe Prins zou zijn. Velen kwamen daardoor op een dwaalspoor. Uiteindelijk kwam niemand minder dan Robert Veltmaat tevoorschijn als de nieuwe Prins Robert de Eerste van de Assendorper Zotten.

De nieuwe Prinsen kregen de scepters overhandigd en werden door alle aanwezigen uitgebreid gefeliciteerd. Aan de reacties in de zaal was te merken dat men onder aanvoering van hen wel het komende Carnaval in wilde gaan.

De Assendorper Zotten hadden vooraf aangegeven dat er voor deze avond geen dresscode was. Sterker nog, er werd geadviseerd de boerenkiel thuis te laten. Thema was dit keer ‘Voetjes van de vloer-avond’. Iedereen kon daarbij desgewenst zijn favoriete muziek laten horen via discotheek HersH uit Raalte. Hierdoor ontstond een leuke sfeer en werd het met de circa honderdtwintig bezoekers ook zonder verkleedpartij een dolle boel. Dat belooft nog wat voor het Carnavalsweekend 17 februari tot en met 20 februari 2012.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.