rioolwaterzuivering raalte werkt niet goed

Het Waterschap Groot Salland brengt goed werkende micro-organismen over van andere zuiveringsinstallaties naar Raalte. Het verkeerde slib wordt weggehaald. Het waterschap probeert hiermee het zuiveringsproces weer volledig op gang te brengen.

Het minder gezuiverde water wordt geloosd op de Hondemotswetering. Er wordt extra water aangevoerd vanuit het Overijssels Kanaal om de schade aan het ecosysteem te beperken.

De oorzaak van de storing op de zuivering is dat het afvalwater uit Raalte en omgeving is vervuild door een lozing van een stof die een remmende werking heeft op de micro-organismen. Het onderzoek naar de exacte stof en de locatie van de lozing loopt nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.