rioolwaterzuivering raalte nog niet goed

De reden hiervan is dat al het niet-werkende slib uit de rioolwaterzuivering moet worden gehaald. Daarna vullen we de zuivering weer met goed werkend slib.

Het waterschap weet nog niet welke stof de problemen veroorzaakt. De stof die via de riolering naar de rioolwaterzuivering stroomt, blijft een remmende werking hebben op de micro-organismen die het afvalwater schoonmaken.

Het onderzoek naar de veroorzaker wordt geïntensiveerd. Vanuit het waterschap blijft een actieteam actief. Dit team organiseert metingen van het binnenkomende afvalwater en van het water dat geloosd wordt op de Hondemotswetering.

Daarnaast blijft Groot Salland extra water aanvoeren vanuit het Overijssels Kanaal om de schade aan het ecosysteem te beperken. Grote milieuschade wordt niet verwacht.

Dinsdag kwam naar voren dat de zuivering niet goed functioneerde. Op de rioolwaterzuivering Raalte komt per uur 275.000 liter afvalwater binnen. Dit afvalwater komt uit de dorpen Raalte, Heeten, Nieuw Heeten, Mariënheem, Broekland, Haarle, Lemelerveld en Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.