rabobank weg uit sallandse kernen

De reden voor het besluit is dat de kantoren niet rendabel zijn. “Er komen gemiddeld tien mensen per dag in deze vestigingen”, licht directeur particulieren Ronald Treijtel toe. De Rabobankklanten in de plaatsen waar de kantoren sluiten zijn dit weekend per brief op de hoogte gebracht.

Om toch dicht bij de klanten te blijven, gaat de Rabobank investeren in een andere vorm van dienstverlening. In de dorpen waar de Rabobank vertrekt komen automaten (geld-, sealbag en afstortautomaten). Ook komt er, met uitzondering van Heeten en Keizerslanden, een spreekkamer voor inloopuren. Wanneer deze uren worden gehouden wordt in overleg bepaald. Daarnaast worden er ‘thuisadviseurs’ in het leven geroepen die bij mensen op verzoek thuis komen.

De panden van de Rabobank worden op den duur verkocht. “Wij willen niet verkopen aan de hoogste bieder. Wij zien ons pand liever gebruikt worden door de maatschappij in de vorm van multifunctionele accommodaties”, zegt Treijtel. Om die reden wordt er in Heino gekeken naar de huisvesting van het Dorpshuus en ook in de overige dorpen wordt gekeken naar een maatschappelijke invulling.

Eind 2012 verhuist Rabobank Salland naar de Hanzeweg in Deventer, van waaruit het grootste gedeelte van de werknemers gaat werken. De kantoren in Raalte, Colmschate en Deventer blijven wel geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.