raalte mettingen levert 4000 euro op

Jos Heethaar, voorzitter van de organisatie Raalte-Mettingen, en Martin Oosterlaken van de RAM overhandigde de cheque deze week aan Michiel Hendriks, voorzitter van het Inloophuis. Dit gebeurde tijdens een gezellig samenzijn in het Annahuis, de thuisbasis van het Inloophuis, waar zij drie dagdelen per week opvang en gezelligheid bieden aan de doelgroep onder het genot van een kop koffie of thee. Ook wordt hier het jaarlijkse kerstdiner georganiseerd.

Michiel Hendriks was, evenals zijn medebestuursleden, blij verrast met de hoogte van de cheque. Hij vertelde ooit nog aan de basis te hebben gestaan van de jumelage tussen de gemeenten Raalte en Mettingen, die helaas enkele jaren geleden is beëindigd. “Gelukkig gaan nog veel particuliere initiatieven gewoon door, waaronder de sponsorfietstocht.”

Met het sponsorbedrag zal de broodnodige vervanging van de inboedel en inventaris worden gerealiseerd. Voor hun inkomen is het inloophuis namelijk afhankelijk van donaties en giften van plaatselijke kerken, maar dankzij de sponsoractie kan er nu iets extra’s worden gedaan.

Raalte-Mettingen

Op zaterdag 10 september fietsten ruim 260 fietsers de 140 kilometer lange fietstocht, georganiseerd door CRT Raalte, van Raalte naar het Duitse Mettingen. Onder de deelnemers waren dertig fietsers uit Mettingen, die ‘s ochtends al met de bus bij de start waren aangekomen.

De organisatie had het parcours dusdanig aangepast dat de gehele route werd verreden via verkeersluwe en recreatief aantrekkelijke binnenwegen. Alle knooppunten in grotere plaatsen werden hierdoor vermeden, wat veel lof oogstte bij de deelnemers. De organisatie is veel dank verschuldigd aan de motorrijders van de RAM, de medewerkers van het Rode Kruis en de motoragenten van de politie IJsselland, die zorgden voor een veilige tocht.

Zoals gebruikelijk was de ontvangst in Mettingen weer geweldig georganiseerd door het Duitse deel van de organisatie en het kostte dan ook moeite om alle deelnemers tijdig in de bus te krijgen voor de terugreis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.