raalte is problemen met riolering de baas

Waterschap Groot Salland heeft zaterdag tegen half drie de gemeente Raalte ingelicht over een giftige stof in het riool in Raalte. De rioleringsleiding bij industreiterrein De Zegge is daarom stilgelegd en om oversroming te voorkomen is een deel van het rioolwater met tankauto’s naar Kampen vervoerd.

Inmiddels is gebleken dat er in de rest van het riool van Raalte geen giftige stoffen zitten, dat de buizen weer open konden, waardoor van overstroming geen sprake meer is. Dat zei burgemeester Zoon van Raalte op een ingelaste persconferentie,

Het was al het derde weekend dat er giftige stoffen in in het riool terech kwamen. Na minitieus onderzoek is gebleken dat dat gebeurde vanaf het Beapharterrein aan de Oude Lindertseweg. Henk Aa van Beahpar geeft ook aan dat zijn bedrijf verdacht wordt. Maar zowel dijkgraaf Dijk als burgemester Zoon willen het bedrijf niet met name noemen. Het zou immers ook kunnen dat derden naar de lokatie zijn gegaan om daar iets te dumpen. “Maar vlooien hebben wel een grote hekel aan de insecticiden die in het riool gekomen zijn”. aldus de dijkgraaf.

Ook geeft Dijk aan dat de schade uiteindelijk in rekening gebracht wordt bij de veroorzaker. Hoe groot die schade is, is nog niet te zeggen. Wel kan gezegd worden dat er geen blijvende schade en geen riscio voor de volksgezondheid is of geweest is.

In één leiding zit nog een giftige stof, die wordt vannacht schoon gemaakt en morgenvroeg is die dan weer open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.