problemen in waterzuivering houden aan

De problemen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie bij Raalte zijn nog niet voorbij. “De stof zit nog steeds in de zuivering,” vertelt Warry Meuleman van het waterschap. De stof die is aangetroffen is ammonium. “Die zit normaal ook in oppervlakte- en drinkwater, maar hier treffen we een hogere concentratie aan.”

Het ammonium belandt ook in de Hondemotswetering. Hierdoor heeft het waterschap besloten water uit het Overijssels Kanaal in de Raalter wetering te pompen, om de stof te verdunnen. “We denken dat er geen grote gevaren zijn voor de gezondheid, maar het is voor dieren natuurlijk beter om niet in contact te komen voor de stof,” stelt Meuleman.

Voor mensen die vragen hebben over de zaak, heeft de GGD een telefoonnummer beschikbaar gesteld. Wie vragen heeft kan bellen met 0900 -2 777 777.

De gemeente Raalte heeft overigens aangifte gedaan van de lozing in het riool. Burgemeester Piet Zoon wilde dat dinsdagmiddag niet bevestigen “in het belang van het onderzoek”. Er was wel aangifte gedaan, maar wie dat deed wilde hij niet kwijt, Bij het Waterschap is de openheid groter. “Het riool is van de gemeente, de waterzuiveringsinstallatie van het waterschap. De stof is aangetroffen in het riool,” vertelt Meuleman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.