prachtig weer bij crosscircuit den alerdinck

Hardlopers hebben het vaak al snel warm, maar als het november is gaan meestal de lange broeken en shirts met lange mouwen wel aan. Zo niet zaterdag tijdens de Alerdinckloop in Laag Zuthem, de aftrap van het SallandsCrossCircuit. Liefst 442 deelnemers hebben een geregistreerde tijd, dus het totaal aantal deelnemers ligt daar nog boven!!!

Het was een prachtige zonnige dag in de bossen rond Den Alerdinck waar de heuvels eigenlijk nog dijken zijn van de tijd dat de Zuiderzee nog zo ver het land in kwam. Maar dat geschiedenisfeitje zal de deelnemers een worst zijn, die hebben alleen maar gemerkt dat die bulten de scherprechter waren. Wie er met souplesse op kon nam daar voorsprong. Wie er moest zwoegen verloor terrein, of was als recreant helemaal niet bezig met winnen.

Want dat is wel ‘een dingetje’ tijdens het SallandsCrossCircuit, de winnaars worden iedere keer vernoemd, maar het deelnemersaantal is zo machtig veel groter en daar zitten zoveel mensen tussen die het niet om winnen te doen is. Die hebben meedoen hoog in het vaandel staan. Dus als je er dan ook nog een lekker weertje bij hebt…

De ‘tien’ was voor André Plette uit het Gelderse Oosterwolde en Tess Boekema uit Zwolle. Jolien Schutte uit Olst en Michel van Vilsteren uit Raalte wonnen de vijf kilometer. Voor de rest van de uitslagen moet je hier klikken, daar staan ze allemaal netjes op een rij.

Dan ben je meteen op de site van SallandsCrossCircuit, waar je verder vindt dat op 4 december de Joop van de Enk Crossloop gehouden wordt, op 10 december de Run2Sayloop in Ommen en 18 december de crossloop van Luttenberg.

Meer foto’s zien? Johan Wolff heeft ze hier gepost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.