pietenband begeleidt sinterklaas

Freddy Snel van de activiteitencommissie van de ROV: “Het gaat uiteindelijk om de intocht van Sinterklaas en niet om wie daar vooruit loopt.” St Caecilia heeft de ROV en de media benaderd met een boze mail. “Weer een culturele nederlaag voor Raalte, het ‘winkelhart’ van Salland!”, aldus een van de leden. Snel: “We organiseren als ROV de intocht, dat kost ons handen vol geld en dat hebben we er natuurlijk graag voor over. Maar ook wij moeten de kosten in de hand houden. In dat kader zien we de meerwaarde van de drumband niet. Al helemaal niet omdat de scouting – die voor ons de intocht regelt – ook zelf muziek makende Pieten meeneemt. Die spelen ook op onze koopzondag op 27 november. In Zwarte Piet kleren. En allemaal Sinterklaasliedjes.”

Snel begrijpt best dat St Caecilia graag betaalde optredens heeft en sluit in andere situaties samenwerking ook helemaal niet uit. “Maar zaterdag tijdens de optocht niet, ook al omdat we in het verleden wel eens gevraagd hadden naar een ander, meer op Sinterklaas gericht repertoire of een fanfare die meer in de stijl van Sinterklaas gekleed was. Dat is er allemaal niet gekomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.