ommetje salland welsums kippeneindje

Bij het startpunt bij de begraafplaats biedt het informatiepaneel informatie over route en omgeving. Tevens zijn er folders die op diverse toeristische plekken te verkrijgen zijn zoals bij de horecagelegenheden en campings.

’t Welsums Kippeneindje werd zaterdag onder een stralende zon officieel geopend. Wethouder van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe verzorgde samen met Alie van Voorst van de werkgroep recreatie de opening van dit bijzonder afwisselende ommetje. ’t Welsums Kippeneindje is gerealiseerd door de werkgroep recreatie van Dorpsontwikkelingsplan Welsum in het kader van het project ‘Ommetjes Salland’.

Het ommetje is 7 kilometer lang. Mocht het te lang zijn bestaat de mogelijkheid de route in te korten. ’t Welsums Kippeneindje leidt door het prachtige IJssellandschap. Groene weilanden, typische IJsselhoeves, bijbehorende hoogstamfruitboomgaarden, de MRIJ-koeien, de uiterwaarden en schitterend uitzicht. En wie weet ontdek je ergens onderweg de Welsummer kip, waar het dorp beroemd om is. De werkgroep heeft een uniek ommetje op de kaart gezet.

Ommetjes zorgen ervoor dat bewoners en recreanten vanuit een dorp weer door het boerenland kunnen wandelen en kunnen genieten van verdwenen paden. Het ommetje is het tweede in een serie ommetjes rondom Sallandse dorpen. Door de historische kennis en gebiedskennis van lokale vrijwilligers lopen de ommetjes langs de mooiste en meest bijzondere plekjes in het buitengebied. De ommetjes worden op termijn in een uitgebreid Sallands wandelnetwerk opgenomen.

De ommetjes lopen deels over particuliere grond. De eigenaren van deze grond spelen een onmisbare rol bij het duurzame beheer van dit ommetje. Het is mooi dat dankzij hun medewerking oude paden en nieuwe paden gebruikt kunnen worden. In Welsum kun je ervaren hoe mooi dit boerenland is. Klaphekken zorgen ervoor dat het vee in de wei blijft en je dwars door de wei kunt wandelen.

Van elk ommetje is een handzame folder met de route gemaakt. In Welsum worden de folders huis-aan-huis verspreid. Daarnaast zijn alle routes te vinden op staging2.landschapoverijssel.nl ’t Welsums Kippeneindje vind je ook op staging2.welsum.info

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.