omleiding naar centrum wijhe

De kruising Molenbelt-Raalterweg-Enkweg in Wijhe wordt op maandag 7 november opgebroken. Dat betekent dat het centrum vanaf de Enk en vanaf de De Gelder niet bereikbaar is via de Molenbelt. Aansluitend aan de werkzaamheden aan het kruispunt wordt ook de Molenbelt, in fases, opgebroken. De werkzaamheden moeten nog voor deze kerst klaar zijn.

De kruising wordt ingericht als plein. In de Molenbelt vervangt Vitens de waterleiding en er komt een infiltratieriool. Vervolgens wordt de straat herstraat met nieuwe gebakken klinkers. Door de werkzaamheden zijn direct aanliggende panden minder goed bereikbaar. De stoepen worden zoveel mogelijk in stand gehouden, waardoor de woningen wel te voet bereikbaar blijven.

Het zuidelijke deel van het centrum van Wijhe is voor het gemotoriseerde vervoer vanaf de richting van de Rijksstraatweg bereikbaar via de Raalterweg, Van Nahuijsstraat en de Molenstraat. Vanuit de richting Raalte wordt het gemotoriseerde verkeer omgeleid via de Omloop en de Rijksstraatweg. Dit omdat de spoorwegovergang op de Raalterweg voor het gemotoriseerde vervoer afgesloten is. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Fietsers vanaf de richting Raalte kunnen via het spoor naar het voorterrein van Formido, de Van Nahuijsstraat en de Molenstraat naar het centrum rijden. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de spoorwegovergang op de Raalterweg aan één zijde van de straat. De omleiding wordt met borden aangegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.