olst wijhe komt 240000 euro tekort

De gemeente Olst-Wijhe heeft een tekort van 240.000 euro. Dat komt volgens het college van burgemeester en wethouders door ‘eenmalige tegenvallers’. Het college maakt zich dan ook niet druk over het tekort. “De tussenstand is in principe positief, maar door een aantal eenmalige tegenvallers hebben we toch een tekort. Maar dat is nog geen half procent van de totale begroting. Wat positief is, is dat de voordelen structureel van aard zijn”, zegt burgemeester Ton Strien.

Het tekort is ontstaan door de maatregelen die getroffen moesten worden na de waterlast van afgelopen zomer (60.000 euro), de herstelwerkzaamheden na de zware storm (54.000 euro) en de bestrijding van de Eikenprocessierups (100.000 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.